top of page

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Companion Animal Behaviour Technician in wording

Als het nog niet was opgevallen, ik hou van katten, van gezelschapsdieren in het algemeen. Het zijn de beste vrienden als jij ook hun beste vriend bent.

Maar hoe doe je dat nu precies? De beste vriend zijn voor je huisdier? Hoe begrijp je een diersoort die communiceert zonder woorden? Die niet kan uitleggen hoe het zich voelt, wat het leuk vindt of waar het bang van wordt?

Alle dierenvrienden die het geluk hebben om hun huis te delen met een viervoeter, zullen het met me eens zijn als ik zeg dat we al veel kunnen begrijpen. Een hond die kwispelend naar je toe komt gelopen als je thuiskomt, toont heel goed hoe blij hij is je te zien. Een kat die begint te spinnen als je achter haar oortjes krabbelt, lijkt te zeggen 'oh ja, doe maar verder zo'.

Maar wist je ook dat een hond veel liever 'werkt' of 'zoekt' naar zijn voedsel dan het gewoon in een bakje op de grond te krijgen? Of dat katten eigenlijk ook sociale wezens zijn die, onder de juiste omstandigheden, samenleven met andere katten?

In september 2019 startte ik met een opleiding aan Odissee Hogeschool. Een postgraduaat dat me na twee jaar de titel zal kunnen geven van 'Companion Animal Behaviour Technician'.

Een opleiding die me zowel de praktische tools geeft als een wetenschappelijke theoretische basis, om van mijn huis het beste huis te maken voor mijn katten. Om mijn kittenkopers op een behoorlijke manier te kunnen adviseren over hoe zij hun leven kunnen afstemmen op de komst van hun nieuwe huisgenoot en hoe ik iedereen die dat vraagt, te kunnen helpen om het welzijn van hun lievelingshuisdier te hogen.

Dierenwelzijn is niet alleen een politieke bevoegdheid en een ver-van-ons-bed-show. Het begint bij ons, de verzorgers. Wij dragen de verantwoordelijkheid om ons dier te verzorgen, het te behoeden van ziekte en pijn, maar ook om het te begrijpen, het de mogelijkheid te geven zichzelf te zijn en zijn natuurlijke instincten te laten uiten.

Heb je vragen? Toont je huisdier

gedrag dat je niet verwacht of begrijpt? Of wil je tips en tricks om de leefomgeving van je viervoeter nog beter te maken? Laat je dan altijd adviseren door professionals. Gediplomeerd gedragsdeskundigen en dierenartsen staan voor je klaar!

SEARCH BY TAGS: 

Er zijn nog geen tags.
bottom of page