top of page

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Het begin van Paws of Yaen

Na het verlies van Garfield was het meteen duidelijk dat Victor de aanwezigheid van zijn grote broer enorm miste. Zoekend liep hij door het appartement, maar niet echt tegelijk niet echt beseffend wat er nu juist ontbrak.

Ondanks de enorme leegte die Yannick en ik voelde en de grote poten die een nieuwe kat zou moeten opvullen, wisten we meteen dat we op zoek moesten gaan.

Na een kleine speurtocht op internet kwamen we uit bij een Nederlandse cattery die eventueel wel een nieuw katertje voor ons had. Een bezoekje en een goede babbel wezen echter uit waar mijn hart echt lag. Een eigen cattery beginnen. Nog niet meteen, pas als we wat ouder waren.

Yannick kwam echter met een verrassing. Hij stelde voor om te wachten op een poesje om meteen aan onze cattery te beginnen.

Na een lange en eerlijk gesprek met Renate, stond één ding vast. Ik was verliefd op Britten en ik had de wil om een eigen cattery te beginnen. Ik zou wachten op mijn eerste BKH poesje. Het katertje dat op dat moment voor ons in optie stond, zou wel een leuk gezinnetje vinden.

Het was toch een aantal maanden geduld opbrengen vooraleer we daadwerkelijk een nestje konden gaan bekijken waar potentieel ons eerste fokpoesje bij zat.

Ondertussen waren Yannick en ik het er ook over eens dat we kort na elkaar 2 fokpoesjes zouden aanschaffen die qua leeftijd zo weinig mogelijk van elkaar verschilde. Zo konden ze samen opgroeien en - eventueel - ook gelijktijdig een nestje krijgen.

Door de wonderen wereld van Social Media, kwamen we op een advertentie van Silvia Van Wamelen. Zij had een nestje met met 3 kittens, 2 tricollers meisjes en 1 zwart katertje. Bovendien had ze nog 1 poesje beschikbaar. Razendsnel reageerde ik, deed ik ons verhaal en onze droom.

Yes! We mochten op visite komen. We waren vanaf het begin - hoe kan het ook anders - verkocht aan dit engeltje. Twijfelen deden we niet en zo kwam het dat Bailey ons gezinntje kwam vervoegen.

Daarnaast gingen we ook op visite bij cattery Rirori die voor ons de poesjes uit het nestje van hun Essy zouden beoordelen op fokkwaliteit. Indien hier een mooi meisje tussen blijkt te zitten, komt eind december een bicollertje bij ons wonen.

Ik weet dat ik nog veel moeten leren en dat ik ongetwijfeld ook nog wel eens een foutje zal maken, maar mijn zin en mijn hart ligt bij deze dieren en dit ras. Ik hoop op termijn een bijdrage te kunnen leveren aan het ras in zijn geheel. Mooie, gezonde en vooral lieve/aanhankelijke kittens zijn mijn topprioriteit.

SEARCH BY TAGS: 

Er zijn nog geen tags.
bottom of page