top of page

Ons A-Nestje

Op dinsdag 31 januari is Bailey trotse mama geworden van 5 wolkjes van kittens. 

Het nest bestaat uit 3 katertjes en 2 poesjes. 

- 1 blauw/wit katertje, aka Paws Of Yaen "Amazing Charlie" (Uitgevlogen)

- 1 blauw/wit katertje, aka Paws Of Yaen "Astonishing Miles" (Uitgevlogen)

- 1 rood/wit katertje, aka Paws Of Yaen "Awesome Ernesto" (Uitgevlogen)

- 1 tortie zwart/rood poesje, aka Paws Of Yaen "Ablaze" (Blijft in de cattery)

- 1 harlekijn poesje, aka Paws Of Yaen "Adorable Lilly" (Uitgevlogen)

Op deze pagina kan je hun groei en hun dagelijkse avonturen volgen. 

Dag 3 (3 februari 2017)
De kittens zijn vandaag 3 dagen oud. Hun dagdagelijkse activiteit bestaat uit slapen, eten, slapen en nog meer eten. Ze kruipen dicht tegen mamapoes (en tegen elkaar) aan om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.
Tot vandaag hadden we een probleemkindje. Het rood/witte katertje was bij de geboorte niet sterk genoeg om zelfstandig bij mama te eten. Dus zat er niets anders op om hem zelf het flesje te geven. Elke 2uur, ook 's nachts Maar wonder boven wonder, vanmiddag ontdekte ik dat de kleine vechter toch de weg naar de tepel heeft gevonden! Overwinning!
Dag 10 (10 februari 2017)
De kittens zijn vandaag 10 dagen oud. Nog steeds zijn het kleine luierikjes en slapen ze héél veel. 
Het tortie zwart/rood poesje maakt al kleine blaasgeluiden als ze schrikt van je geur. Zo grappig!
Sinds gisteren proberen ze allemaal stilletjes aan hun oogjes te openen. Ik help ze wat door drie keer per dag de oogjes was te spoelen met lauw water en een paar druppeltjes Euphrasia ('ogentroost'). Onze "dikste" kater (hij weegt bijna 300 gram!) van het nest heeft als eerste zijn kleine kijkertjes goed open. 
Ook Bailey, die voor het eerst moedertje is, doet het echt goed. Ze is erg beschermend en bij het minste piepje komt ze meteen kijken wat er scheelt. Niet gemakkelijk als je probeert foto's te nemen...
Het is werkelijk genieten van de kleine wolkjes en ze elke dag een beetje te zien veranderen. 
Dag 21 (21 februari 2017)
De kittens zijn vandaag 21 dagen oud of net 3 weken. 
 
De kittens hebben hun oogjes nu goed open en geven deze dan ook goed de kost. Stilletjes aan vinden ze naast mamapoes, ook hun omgeving en elkaar interessant. Al waggelend durven ze toch al 20 (!) centimeter van mama's zijde te wijken. 
 
Om hen alle vrijheid te geven, zijn ze sinds een tweetal dagen verhuisd naar een "grotere" kittenren. Hierin kunnen ze veilig hun omgeving verkennen, zonder dat ze onder zetels tussen kabels of onder mensenvoeten kunnen vast geraken.  
De grotere jongens van het nest - de twee blauw/witte katertjes - beginnen ook al een beetje te stoeien. Heel schattig om te zien, deze kleine worstelwedstrijdjes. 
Dag 32 (4 maart 2017)
De kittens zijn vandaag 32 dagen oud.
Vandaag kregen de babies hun eerste bezoek. Wat een hoogdag! Het was wel even at hectischer als gewoonlijk. En na een uurtje ontdekken en snuffelen, lagen ze allemaal weer uitgeput in hun vertouwde nestje. Wat een dag.
Voor onze kleine "dikkerd" was het een extra speciale dag want hij heeft zijn toekomstig personeel ontmoet. Ze doopten hem "Amazing Charlie". Binnen een paar weken verhuist hij naar Hingene. We missen hem nu al.
Ons klein, ros flessekindje heeft bovendien als allereerste van de nest zijn eerste lekjes gezet naar het grote-katten-eten. Hij laat zich niet doen en smikkelt al een heel lepeltje op terwijl de anderen hun neusje nog optrekken voor dit raar, stinkende brijtje.
Dag 60 (1 april 2017)
De kittens zijn vandaag 60 dagen oud.
Deze week zijn ze voor het eerst op uitstap geweest. Naar de dierenarts.
De reisboxen klaar in de woonkamer en ik had mijn rug nog niet gedraaid of de kleine rakkers zaten al met zijn allen in, op en rond de boxen te spelen. Toen moesten de deurtjes dicht, was hen dat even schrikken. Gelukkig zat mamapoes ook in de box. Dan zal het allemaal wel niet zo eng zijn.
De dierenarts zei dat alle kittens erg flink waren. Geen kikje, geen krabje. Zelfs niet toen de dierenarts die grote "chip"spuit moest gebruiken. BAH!
Terug thuis aangekomen, lagen ze zich gauw neer op hun favoriete plekje om een dutje te doen. Zo'n uitstapje is wel vermoeiend, zeg...
bottom of page