top of page

Een Paws of Yaen Kitten op het oog? Dit mag je van ons verwachten!

Af en toe fokken hebben wij het plezier om een nest Britjes in onze woonkamer te mogen grootbrengen. De ouders zijn geboren uit mooie, gezonde bloedlijnen en zijn steeds getest op HCM en PKD. Kortom, de gezondheid van onze huisgenoten is de hoogste prioriteit. Dit is een van de redenen waarom wij grote voorstander zijn van een kittenbeleid. Een kittenbeleid zorgt ervoor dat je als kittenkoper een goed zicht krijgt op wat het inhoudt een Brits Korthaar in huis te halen en het geeft ons als fokker een gerust gevoel dat jij volmondig en geinformeerd JA kan zeggen tegen een Paws of Yaen kitten.

Als een kitten geboren wordt, zal het de eerste 3 weken dicht bij mama aan liggen. De kittens hebben geen hele woonkamer nodig. Ze kunnen immers nog niet stappen, laat staan spelen. In deze periode is een werpkist, lekker warm ingericht, meer dan voldoende. Na ongeveer 3 weken zullen de kittens intresse krijgen in hun omgeving en in elkaar. Een deel van de woonkamer wordt dus ingericht met een kittenren. Dit is niet om de kittens af te schermen van het gezin, wel om hen te beschermen tegen kabels, vallende voorwerpen of trappelende mensen. In deze kittenren staat onder andere een kleine kattenbak, waar de moederpoes haar kleintjes leert hun boodschap te doen. Toch zullen de ukkies in het begin eerder denken dat dit een speeltuig is en kan het er al eens wild aan toe gaan. Als ze de leeftijd van 6 weken hebben bereikt, wordt de kittenren weggenomen en krijgen de kittens vrij spel in de woonkamer. Zo geraken ze gewoon aan het dagelijks rijlen en zeilen van een doorsnee gezin. een stofzuiger, een haardroger, een televisie, allemaal nieuwe ontdekkingen die hen op dat moment te wachten staan. 

Vanaf 13-14 weken mogen onze kittens verhuizen. Op dat moment hebben ze reeds hun eerste 2 entingen gekregen zijn ze gechipt en vlo- en wormvrij. Onze kittens vertrekken gecasteerd/gesteriliseerd naar hun gouden mandje. 

De kittens vetrekken allen met

  • een koopcontract,

  • een stamboom,

  • een paspoort/dierenartsboekje, 

  • een verrassingspakketje

  • en het beetje voer waaraan ze gewoon zijn.

Wij brengen ieder ukkie zelf naar hun nieuwe huisje.

Omdat we enkel het beste willen voor ons lieverds, vragen we, indien je intresse hebt in een kitten, jezelf en je gezinssituatie te omschrijven. Ook de reden waarom je een Brits Korthaar wil aanschaffen, horen we graag.

Wat de prijs betreft, hanteren we een gemiddelde prijs die gangbaar is bij fokkers van dit ras. Mails die één zin bevatten in de zin van "Wat moet dat kosten of hoeveel vraag je ervoor?" worden nooit beantwoord. We weten dat een raskat een "investering" kan zijn. Maar de aanschaf van een kitten is niets vergeleken met de kost die je gemiddeld 15 jaar moet maken om je huisgenoot een goed leven te geven. 

Weet dat een kat een levend wezen is. Hiermee bedoelen we dat het net als jou rondwandelt in huis, en in zijn/haar enthousiasme wel eens wat bruut met zijn/haar nageltjes op de zetel zal springen of een vaas zal omstoten. Ook verliezen alle katten haren, ook een Brits Korthaar. Wees er dus van bewust dat je huis, kleren en zetel nooit meer volledig haarvrij zullen zijn. Het is daarom ook heel belangrijk dat het hele gezin het eens is voordat je een kitten in huis haalt. Niets is zo pijnlijk een schatje te moeten terugbrengen omdat het toch maar niet wilt "klikken" met je partner/huisgenoot of met je kinderen. 

Kittenkopers zijn altijd welkom om hun toekomstige kitten meermaals te bezoeken. Natuurlijk wordt de voortgang van alle kleintjes ook nauwkeurig gedocumenteerd op foto en video zodat je ook langs deze manier je kleintje kan zien opgroeien. Eens de kittens verhuist zijn, stellen we het erg op prijs om af en toe een update te ontvangen.  

Als je je in deze tekst kan vinden, aarzel dan niet om ons te mailen via onze contactpagina. 

bottom of page