top of page

EEN CATTERY MOET SOMS HERPLAATSEN

Een cattery kan alleen maar groeien en verder blijven werken aan de ras standaard te verbeteren als je ook kittens zelf bijhoudt of een nieuwe "stamboom-lijn" adopteert. Maar dit betekent ook dat de groep katten in een cattery niet stabiel is en vaak verandert. Net zoals mensen, zijn er katten die veel liever alles houden zoals het is. Die niet houden van steeds nieuwe individuen toe te laten in hun "personal space".
 

Als ik zelf zou mogen kiezen, zouden alle katten hier hun oude dag mogen slijten. Elke vierkante meter van mijn huisje wil ik delen, maar dit gaat niet. Elk van ons heeft een eigen zone nodig, een plekje om zich terug te trekken, te slapen, rustig te eten. En als je met te veel samen woont, lukt dit niet.

En dus moeten er soms moeilijke, hartverscheurende keuzes gemaakt worden.

Voor het welzijn van het dier, voor het welzijn van de groep is het soms beter een nieuw gouden mandje te zoeken voor een van de poezen.

Op deze pagina stel ik je mijn kat voor, een kat waar ik zielsveel van hou. Maar die, om gelukkiger te zijn, het verdient om in een kleinere, stabiele groep te wonen.

Ben je op zoek naar een raskat, maar voel je meer iets voor een volwassen kat dan voor een kitten? Dan is een herplaatser misschien wel voor jou.

Wat houdt het in?

- Je geeft een gouden mandje aan een kat die reeds volwassen is

- De kat ik kwestie heeft een stamboom

- Is volledig door de dierenarts nagekeken

- Is gechipt en gevaccineerd

Let op! Een herplaatser is niet gratis. Een dier is een levend wezen, een verantwoordelijkheid voor een leven lang. Als je de aanschaf van een (ras)kat te duur vindt, bedenk dan of je op dit moment een geschikt baasje zou zijn.

Als je interesse hebt, contacteer ons dan via het contactformulier.

Momenteel beschikbaar als herplaatser:

Petsil's Diamond Bailey
 

Geboren op 30/08/2015 in Nederland

Kleur: Blue Crème met wit

Bailey is een super lieve knuffelpoes.

Ze was ons eerste moedertje en deed dat ongelooflijk goed. Jammer genoeg lag ze na haar eerste nestje niet meer goed in de groep. We besloten haar te sluiten, hopend dat ze dan terug zou worden geaccepteerd door de anderen. De situatie werd beter, maar is nooit meer geworden wat het ooit geweest is.

Waar ze vroeger altijd samen sliep met een andere poes, ligt ze nu alleen en is ze op haar hoede als een andere kat of kitten dichtbij komt.

Naar mensen toe is Bailey een droom kat en dat maakt het voor ons moeilijk om ze weg te doen. Ze houdt ervan om onder haar kinnetje gekriebeld te worden en komt luid spinnend op je schoot liggen als je haar roept. Ze krabt of bijt nooit. Als ze zich oncomfortabel voelt zal ze eerder weglopen dan agressief te reageren. 

Bailey past dus best bij een gezin met iets oudere kinderen waar er geen of weinig andere huisdieren wonen. Of waar ze in ieder geval veel ruimte heeft om haar ding te doen.

Bailey is niet gewend aan buiten. Ze ligt daarentegen wel graag met ons te zonnen op het terras.

Bailey gaat enkel naar oprechte, lieve, zachte mensen waar ze op haar dooie gemakje alle harten zal veroveren.

 
 
 
 
 
Getting our tan on ☀️ #catstagram #briti
Happy New Year ✨🍀 #catstagram #britishs
Nice chairs, meowmy! Especially the whit
bottom of page