top of page

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Valentijn is... Samen op Show

14 februari en voor ons geen ontbijt op op bed. Neen, om 6u00 opstaan, tanden poetsen, douche nemen en kleren aan. Dan nog even een final check van wat ik de avond ervoor al had klaargezet. Onze kleine prinsesjes nu nog allebei in dezelfde reismand krijgen, dat wordt nog moeilijk. Maar nee hoor, het lijkt wel of ze weten dat we haast hebben. Trippel, trippel, eerst de ene en dan de andere braaf in hun mand. (note to self: Tegen volgende show een extra reismand voorzien, is geen overbodige luxe!)

Tijdens de heenrit staat radio Paws of Yaen op haar hoogste volume. De dames zijn er klaar voor. Wij op dat moment nog iets minder.

Eenmaal aangekomen in Fijnaart, merken we dat we best nog een note to self maken om voortaan voor 7u30 te vertrekken om de file aan de vetrinaire keuring te vermijden. Onze Nederlandse vrienden hebben zich darentegen al helemaal geïnstalleerd en houden de koffie warm voor ons.

Na de keuring gauw de kooitjes inrichten en Bailey en Harriëtte mogen, na een beetje Feliway, hun plekjes innemen in/op/onder hun geliefde showmandje.

Je zou denken dat de dag wat traag voorbij gaat. Wachten tot je aan de beurt bent, even uit de kooi, terug in de kooi, wachten tot je weer aan de beurt bent, etc. Maar dat is het niet, althans voor ons niet. Omdat het pas onze tweede show is, geven we onze ogen en oren goed de kost. Met pen en het Showmagazine in de hand, nemen we een kijkje naar wat de concurrentie vandaag voor ons in petto heeft. Aanduiden wat we mooi en minder mooi vinden om achteraf even snel op Pawpeds de stamboomlijnen te bestuderen.

Omdat onze lieve poezen dezelfde leeftijd hebben, maar niet in dezelfde categorie worden ingedeeld vanwege hun kleur, moeten Yannick en ik jammer genoeg tegelijkertijd naar de keurmeester waardoor we van elkaar geen kiekjes kunnen maken of elkaar tips kunnen geven.

Na een tiental minuten velt de keurmeester haar oordeel. Vanwege haar - nog in ontwikkeling zijnde - vacht, haalt Harriëtte een Uitmuntend 2. Haar overwinnaar, een prachtig poesje van een maand op 4, had reeds een perfecte vachtstructuur. Zij kreeg dus de U1. De keurmeester had desondanks wel wat complimentjes te geven over Harriëtte. Een mooi rond hoofdje, grote expressieve ogen en een poesje om zeker mee te blijven showen.

Bailey doet het schitterend. Ze behaalt een Uitmunted 1 vanwege haar mooie en korte vacht, haar dieporganje ogen en goed gespierd lichaam. Ze mag zelfs nog eens terugkeren. De keurmeesters werden het niet eens wie van de twee overgebleven poesjes - Bailey en het kleine poesje waar Harriëtte net daarvoor van had verloren - de Best in Variëteit zou halen. Jammer genoeg, kozen ze toch voor het andere en mochten we Bailey terug naar haar kooitje brengen.

Uiteindelijk werd hun concurrentie ook nog eens Best in Show. We hoeven ons dus zeker niet te schamen voor onze "nederlaag".

Nu wachten tot het einde van de show om onze keurrapporten in ontvangst te nemen. De leuke buren - Blue White Diamonds Cattery - wonnen met hun kater, Famous, nog een heel aantal bekers. Grappig hoe blij je kan zijn voor iemand anders.

Moe en voldaan thuis aangekomen, snel even gecheckt wanneer de volgende show is waarvoor we kunnen intekenen. Rotterdam en Hulsthout, here we come!

SEARCH BY TAGS: 

Er zijn nog geen tags.
bottom of page