top of page

RECENT POSTS: 

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Waarom zijn raskatten eigelijk zo duur?

Als ik zeg dat ik een eigen cattery ben begonnen, reageren de meeste mensen erg positief. Iedereen vindt kleine kitten immers erg schattig. Ze zeggen meestal al grappend, "hé Enya, voor mij doe je toch een vriendenprijsje, he? Want zo'n raskatje is niet goedkoop!". En meestal vragen ze daarna heel voorzichtig wat het dan effectief mag kosten. Ik begin meestal met te zeggen, " Ongeveer evenveel als een rashond.". Ik merkte tenslotte op dat mensen het "gewoner" vinden om voor een hond ettelijke honderden, soms wel duizenden euro's neer te tellen dan voor een kat.

Als je dan uiteindelijk je vraagprijs meedeelt, zit er soms we al eens een slimmerik tussen die zeg" Zo véél?! een katje in het asiel kost toch maar 50 EUR...". Daar sta je dan, als kattenliefhebber, met je mond vol tanden. Zeg je "Ja, dat klopt, maar...". En dan haken de meeste luisteraars af.

Vraag je je ook soms af waarom een raskat geen 50 maar tussen de 500 en 900 EUR kost? Lees dan even dit artikel op de website van Het Laatste Nieuws. Ik zou de redenen waarom per slot van rekening niet beter kunnen opsommen.

http://www.hln.be/hln/nl/38/Familie/article/detail/2954863/2016/11/02/Waarom-zijn-raskatten-eigenlijk-zo-duur.dhtml

SEARCH BY TAGS: 

Er zijn nog geen tags.
bottom of page